آخرین خبرها

وزیر علوم خواستار ساماندهی رشته های دانشگاهی شد

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری درشورای تحول و ارتقای علوم انسانی ، خواستار ساماندهی رشته ها و تسریع در بررسی سایر رشته های باقی مانده شد.
به گزارش روابط عمومی وزارت علوم ، دکترمحمد فرهادی دراین  جلسه که به ریاست دکتر غلامعلی حدادعادل در محل وزارت علوم برگزار شد، اظهار داشت : وزارت علوم خود را موظف به اجرای مصوبات شورای تحول و ارتقای علوم انسانی شورای عالی انقلاب فرهنگی می داند.
وزیر علوم در ادامه گفت :شورای ارتقا و تحول علوم انسانی به عنوان یکی از شوراهای تخصصی ذیل شورای عالی انقلاب فرهنگی عهده دار مسئولیت مهم تحول و ارتقا و بازنگری در
مبانی و مبادی این علوم است و به همین اعتبار از اهمیت وافری برخوردار است.
دکتر فرهادی در ادامه افزود: در دو دهه گذشته رشته های علوم انسانی درکشور با رشد جهشی و غیرهدفمند گسترش یافته اند; گونه ای که هم اکنون حدود ۲ میلیون دانشجو در این رشته ها مشغول تحصیل هستند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: هدفمندی در آموزش عالی در همه رشته ها و گرایش ها ضرورت دارد و در علوم انسانی ضرورت آن بیشتر است.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: علوم انسانی چون به انسان می پردازد و مستقیما بر فرهنگ اثر می گذارد باید بر طبق جهان بینی اسلام بازنگری شود.
وی افزود: در جهان بینی اسلام که در قرآن کریم تبلور یافته است، انسان ذیل خداوند متعال و وابسته به او تعریف می شود و به همین دلیل باید علوم انسانی اسلامی با توجه به این نگاه و رویکرد بازنگری و تدوین شود.
وی افزود: در موضوع «تحول و ارتقا در علوم انسانی» باید ابتدا بدانیم کجا هستیم و باید به کجا برویم و به این منظور مدل ارزیابی نتیجه کار باید تدوین شود.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: موضوع علوم انسانی نباید وابسته به ساز و کار عرضه و تقاضا در بازار علم باشد بلکه در بسیاری از موارد باید صرفنظر از جریان حاکم بر بازار عرصه و تقاضای علمی، کار شود.
دکترفرهادی گفت: آمایش آموزش عالی و ساماندهی این بخش و توجه به توان کیفی هیئت های علمی و اساتید دانشگاه ها باید حرف اول را در گسترش آموزش عالی بزند.
وی افزود: علوم انسانی وابسته، محمل اصلی تسلط استعمار نوین است و همه کشورهایی که توانسته اند خود را از تحت سیطره استعمارگران خارج کنند، ابتدا دربخش علوم انسانی خود را از سیطره خارج کرده اند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: توجه به مطالعات بین رشته ای و تأثیر علوم انسانی بر سایر بخش ها مانند پزشکی، مهندسی و… در این زمینه لازم است.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: به عنوان مثال در زمینه پزشکی، اگر پزشک از مطالعات علوم انسانی برخوردار باشد، حتما می تواند بهتر به فعالیت درمانی خود بپردازد و با بیمار تحت درمان خود ارتباط برقرار کند.
وی افزود: در موضوع مقابله با سرقت ادبی و پایان نامه های سفارشی، در دانشگاه ها نظارت را تشدید کرده ایم و در بیرون دانشگاه هم پیش نویس یک لایحه به منظور جرم انگاری این سرقت ادبی، به زودی تقدیم دولت خواهد شد.

منبع : پایگاه اینترنتی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری